fredag 11 mars 2011

Hur kan man hjälpa människor som behandlar andra illa?

Hur kan man hjälpa människor som behandlar andra illa?
Vad kan man göra för att hjälpa människor som misshandlar andra människor? Du har läst rätt. Jag skriver inte om hur man ska hjälpa offret män förbrytaren. Anledningen därför är att förbrytaren bara blir ännu argare och beter sig ännu mer elakt mot offret om man hjälper bara offret och framställer förbrytaren som en stor djävel. Det bäste sättet att hjälpa offret är ofta att hjälpa förbrytaren.

När du kommer i en situation där du kan se att en människa behandlar en annan illa då är det ofta bäst att hjälpa förbrytaren först. Hela hans elaka beteende är ett rop på hjälp. Jag talar förstås inte om en situation där offret svävar i livsfara.

När man hjälper förbrytaren då hjälper man också offret. Ofta är den bäste vägen att hjälpa offret att hjälpa gärningsmannen så att han eller hon sluter att misshandla andra människor.

Hur vill du bli behandlad när du har gått över gränsen när det handlar om ditt beteende mot andra människor? Vill du då att andra människor ska skrika på dig, kallar dig ett vidrigt kräk, varnar alla andra personer för dig och undviker dig i alla evigheter. Hur skulle du reagerar om någon behandlade dig på det här sättet. Skulle du inte heller vilja hå någon kärlek, empati och förståelse?

Min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar